Di Legno

Collectief creatief met Di Legno

4/10/2018

Collectief creatief met Di Legno

Collectief creatief met Di Legno

Collectief creatief met Di Legno

Collectief creatief met Di Legno

Collectief creatief met Di Legno

In onze thuisbasis Genk is de Vennestraat een begrip. En wat in deze straat in een vroeger leven de bekende platenzaak Discobar, onlosmakelijk verbonden met Rocco Granata’s wereldhit Marina en het ernaast gelegen geboortehuis van mode-icoon Martin Margiela waren, is nu samengevoegd achter één grote glazen gevel en vormt de vitrine van het creatief collectief Breed.

Breed is een verzameling van creatieve ruimtes, die gehuurd worden door kunstenaars, musici en andere creatieve mensen, met daaraan gekoppeld een expositie- en verkoopplatform. Terwijl de creatieve ruimtes een klassieke uitstraling en rust benadrukken, heeft de expositie- en verkoopruimte een zeer moderne en opvallende reclaim-look.

En laat nu net Di Legno’s nieuwe Barolo collectie perfect geschikt zijn om deze reclaim-look nog wat meer cachet te geven. Architecte Isabelle Verbruggen en interieurarchitecte Els Bijnens, de drijvende krachten achter Breed, hebben dan ook gekozen voor de kleur Bardolini uit deze collectie, bestaande uit 2-laags planken van 15 mm dik en 220 mm breed met een heel ruw uitzicht en doorleefd met grote noesten en lange, smalle scheuren. Bij Breed heeft men dankbaar gebruik gemaakt van deze eigenschappen om er een gedeelte van een muur mee te bekleden, een kast, deuren en een tafel van te maken.

Wie zin heeft om het zelf allemaal eens te bekijken, kan altijd binnenspringen in de Vennestraat 199: er wordt elke drie maanden een nieuwe expositie georganiseerd waarbij Di Legno altijd voor een stukje van de sfeer instaat en hopelijk leidt tot nog meer creativiteit.

www.breedvennestraat.be

https://nl-nl.facebook.com/breedvennestraat/

https://www.hbvl.be/cnt/dmf20180708_03602651/galerij-breed-een-aanwinst-voor-de-vennestraat

https://issuu.com/dada_magazine/docs/dadamagazine__04_lr   (pagina’s 54 & 55)

< terug